Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καρμπονάρα

Και ποιος δεν αγαπάει τις μακαρονάδες. Μικροί, μεγάλοι λατρεύουμε τα μακαρόνια και πόσο μάλλον για… καρμπονάρα! Η τέλεια καρμπονάρα έχει κρεμώδη υφή, τραγανό μπέικον και φυσικά τυρί που λιώνει στο στόμα.

Τα υλικά μας:
300 γρ. σπαγγέτι ή πέννες (μην περιοριζόμαστε και πολύ, ότι μακαρόνια θέλουμε ή έχουμε)
100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
1 κ.σ. βούτυρο
Πιπέρι
Αλάτι (ελαφρώς γιατί έχει και τυρί)

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο
αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, σουρώνουμε, κρυώνουμε. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία (λάδι, βούτυρο) μέχρι να γίνει τραγανό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι. Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην
κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά, και
ρίχνουμε το μπέικον, την κρέμα
γάλακτος καθώς και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε για λίγο και συνεχώς να ΜΗΝ ψηθεί το αυγό αλλά να παστεριωθεί και να ενσωματωθούν. Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...