Και ποιος δεν αγαπάει τις μακαρονάδες. Μικροί, μεγάλοι λατρεύουμε τα μακαρόνια και πόσο μάλλον για… καρμπονάρα! Η τέλεια καρμπονάρα έχει κρεμώδη υφή, τραγανό μπέικον και φυσικά τυρί που λιώνει στο στόμα.
Τα υλικά μας:
300 γρ. σπαγγέτι ή πέννες (μην περιοριζόμαστε και πολύ, ότι μακαρόνια θέλουμε ή έχουμε)
100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
1 κ.σ. βούτυρο
Πιπέρι
Αλάτι (ελαφρώς γιατί έχει και τυρί)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο
αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, σουρώνουμε, κρυώνουμε. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία (λάδι, βούτυρο) μέχρι να γίνει τραγανό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι. Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην
κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά, και
ρίχνουμε το μπέικον, την κρέμα
γάλακτος καθώς και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε για λίγο και συνεχώς να ΜΗΝ ψηθεί το αυγό αλλά να παστεριωθεί και να ενσωματωθούν. Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου