Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
500 γρ. καλαμαράκια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
5 μικρές πράσινες πιπεριές
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνηθο
50 γρ. λευκό ξηρό κρασί
Πιπέρι
1 μπαχάρι
1 κ.γλ. κάπαρη
30 γρ. νερό
λάδι
1 πακέτο μακαρόνια
500 γρ. καλαμαράκια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
5 μικρές πράσινες πιπεριές
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνηθο
50 γρ. λευκό ξηρό κρασί
Πιπέρι
1 μπαχάρι
1 κ.γλ. κάπαρη
30 γρ. νερό
λάδι
Εκτέλεση
Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μόλις βράσουν στραγγίζεις, λαδώνεις και τα αφήνεις στην άκρη. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, σοτάρεις με το σκόρδο, την κάπαρη και την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες για 2-3'. Διαλύεις τον πελτέ στο νερό το ρίχνεις στο τηγάνι ανακατεύεις και αφήνεις 2'. Ρίχνεις τα καλαμαράκια κομμένα σε μικρές ροδέλες, το μπαχάρι, το πιπέρι και άσε να σιγοβράζει για 10', να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και μείνει με το λάδι, τέλος ρίχνεις τον άνηθο ψιλοκομμένο ανακατεύεις και σερβίρεις όσο είναι ζεστή η σάλτσα!!!
Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μόλις βράσουν στραγγίζεις, λαδώνεις και τα αφήνεις στην άκρη. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, σοτάρεις με το σκόρδο, την κάπαρη και την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες για 2-3'. Διαλύεις τον πελτέ στο νερό το ρίχνεις στο τηγάνι ανακατεύεις και αφήνεις 2'. Ρίχνεις τα καλαμαράκια κομμένα σε μικρές ροδέλες, το μπαχάρι, το πιπέρι και άσε να σιγοβράζει για 10', να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και μείνει με το λάδι, τέλος ρίχνεις τον άνηθο ψιλοκομμένο ανακατεύεις και σερβίρεις όσο είναι ζεστή η σάλτσα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου