Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σάλτσα με καλαμαράκια

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
500 γρ. καλαμαράκια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
5 μικρές πράσινες πιπεριές 
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνηθο
50 γρ. λευκό ξηρό κρασί
Πιπέρι
1 μπαχάρι
1 κ.γλ. κάπαρη
30 γρ. νερό
λάδι
Εκτέλεση
Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μόλις βράσουν στραγγίζεις, λαδώνεις και τα αφήνεις στην άκρη. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, σοτάρεις με το σκόρδο, την κάπαρη και την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες για 2-3'. Διαλύεις τον πελτέ στο νερό το ρίχνεις στο τηγάνι ανακατεύεις και αφήνεις 2'. Ρίχνεις τα καλαμαράκια κομμένα σε μικρές ροδέλες, το μπαχάρι, το πιπέρι και άσε να σιγοβράζει για 10', να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και μείνει με το λάδι, τέλος ρίχνεις τον άνηθο ψιλοκομμένο ανακατεύεις και σερβίρεις όσο είναι ζεστή η σάλτσα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...