Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σφηνάκια φράουλας με σοκολάτα

ΥΛΙΚΆ:
20 φράουλες
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
10 ml κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Κόβουμε με μαχαιράκι το κοτσάνι απ'τις φράουλες και τις βγάζουμε την ψίχα χωρίς να τις τρυπήσουμε εξωτερικά, κόβουμε λίγο το κάτω μέρος για να γίνει επίπεδο και να στέκονται στο πιάτο. Λιώνουμε τη σοκολάτα και κολλάμε τις φράουλες με το κάτω μέρος. Αφήνουμε έξω 10' να παγώσουν και να σταθούν έτσι ώστε να μπορούμε να βάλουμε τη μους χωρίς να τις χαλάσουμε. Για να φτιάξουμε τη μους χτυπάμε 5-6 την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ  και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 3' γεμίζουμε τις φράουλες. Βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...