Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Banoffee

Εύκολο γλυκό αλλά χρονοβόρο... Εντυπωσιακό και δεν χρειάζεται να περιμένεις να παγώσει... Τρως κι έτσι!
Θα χρειαστούμε...
1 κουτί μπισκότα τύπου digestive
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 ζαχαρούχα γάλατα
3-4 μπανάνες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. σοκολάτα τριμμένη ή ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες. ΠΡΟΣΟΧΉ το κουτί να είναι κλειστό και να είναι βυθισμένο στο νερό, κατά τον βρασμό αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όταν περάσουν οι 3 ώρες αφήνουμε τα γάλατα να κρυώσουν και ανοίγουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο και ενώνουμε τα δύο υλικά. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση του ταψιού και το βάζουμε 10' στο ψυγείο να σταθεί. Το βγάζουμε και ρίχνουμε την καραμέλα από τα ζαχαρούχα  την στρώνουμε με κουτάλι και βάζουμε στρώσεις από μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και τέλος απλώνουμε με του κορνέ, κουτάλι ή σπάτουλα σαντιγί. Στολίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς! Αν μπορέσετε ν'αντισταθείτε αφήστε στο ψυγείο μία ώρα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...