Το κακό με τη μαγειρική είναι ότι απαιτεί χρόνο και αρκετές φορές κόπο. Τα καλά με τη μαγειρική είναι ότι το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει γιατί είναι κάτι που έχεις κάνει μόνος/μόνη σου, είτε καλό είτε όχι είναι δικό σου δημιούργημα. Άλλο καλό με τη μαγειρική είναι ότι τα gadgets, τα κολπάκια και οι συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσει για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα με τον λιγότερο δυνατό κόπο είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες. Αρκεί ένα σύντομο googλάρισμα της φράσης food hacks για να να γίνει η ζωή σας στην κουζίνα ευκολότερη. Κάποια τέτοια κολπάκια θα δεις κι εδώ.
Το οδοντικό νήμα στην υπηρεσία της κουζίνας ή και χοντρή κλωστή.
Μαλακές τροφές όπως οι φρέσκες τούρτες και τα στρούντελ μπορούν κυριολεκτικά να καταστραφούν αν προσπαθήσετε να τις κόψετε με το κλασσικό μαχαίρι. Αντ’αυτού,
χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα ή χοντρές κλωστές και κόψτε φρέσκα μαλακά γλυκά. Φτιάξε σπιτικό παντεσπάνι σε ένα ταψί και κόψτε το σε 2 ή 3 μέρη χωρίς να χρειαστεί να ψήσετε 3 φορές.
Το απόλυτο egg burger
Τρελό τιπ για να φτιάξετε ένα λαχταριστό burger με ένα… κρυμμένο μυστικό μέσα του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού, ενώ ψήνεται, και να ρίξετε μέσα ένα αυγό. Ανοίγετε τον κιμά στο τηγάνι, πάχος 2-3 εκατοστών περίπου, αφήνετε να ψηθεί απ'τη μια πλευρά γυρνάτε απ'την άλλη και κάνετε τρύπα με το στόμιο ενός ποτηριού στο κέντρο. Εκεί βάζουμε να ένα αυγό.
Chopsticks για αρχάριους
Κάθε φορά λέτε «δε γ*&^*&^ θα τα
χρησιμοποιήσω τα ρημάδια να δούμε» και κάθε φορά καταριέστε την ώρα και τη στιγμή που το κάνατε και εν τέλει παίρνετε το κουτάλι ή το πιρούνι. Ποτέ ξανά ρεζίλι λοιπόν, με τον παρακάτω συνδυασμό chopstick και ελατηρίου από μανταλάκι. Απλό, εύκολο, χρηστικό.
Όχι πιά τσόφλια
Κουραστήκατε να ταλαιπωρείστε με τις ώρες για να αφαιρέσετε τα μικρά κομμάτια από το τσόφλι του αυγού τα οποία έπεσαν μέσα στο μπολ; Είναι απλό, βρέξτε το χέρι σας και ξαναδοκιμάστε. Βέβαια αυτό δεν πρέπει να το κάνετε όταν θα χρησιμοποιήσετε τα ασπράδια για μαρέγκα γιατί ακόμη και μια σταγόνα νερό ειναι ικανή να "κόψει" την μαρέγκα (tragique!).
Παγάκια καφεΐνης
Αν πίνετε παγωμένο τον καφέ σας γνωρίζετε ότι μετά από ένα μισάωρο, το ρόφημά σας έχει νερώσει και δεν πίνεται. Λύστε μια για πάντα το πρόβλημα γεμίζοντας την παγοθήκη με έτοιμο καφέ και τοποθετώντας την στην κατάψυξη. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με παγωμένο γάλα, χυμούς εσπεριδοειδών που είναι έτοιμα να χαλάσουν, στρίβετε, βάζετε σε παγωθήκες και προσθέτετε σε φαγητά ή γλυκά αφού ξεπαγώσετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου