Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 κουζινικά κολπάκια!

Το κακό με τη μαγειρική είναι ότι απαιτεί χρόνο και αρκετές φορές κόπο. Τα καλά με τη μαγειρική είναι ότι το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει γιατί είναι κάτι που έχεις κάνει μόνος/μόνη σου, είτε καλό είτε όχι είναι δικό σου δημιούργημα. Άλλο  καλό με τη μαγειρική είναι ότι τα gadgets, τα κολπάκια και οι συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσει για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα με τον λιγότερο δυνατό κόπο είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες. Αρκεί ένα σύντομο googλάρισμα της φράσης food hacks για να  να γίνει η ζωή σας στην κουζίνα ευκολότερη. Κάποια τέτοια κολπάκια θα δεις κι εδώ.

Το οδοντικό νήμα στην υπηρεσία της κουζίνας ή και χοντρή κλωστή.
Μαλακές τροφές όπως οι φρέσκες τούρτες και τα στρούντελ μπορούν κυριολεκτικά να καταστραφούν αν προσπαθήσετε να τις κόψετε με το κλασσικό μαχαίρι. Αντ’αυτού,
χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα ή χοντρές κλωστές και κόψτε φρέσκα μαλακά γλυκά. Φτιάξε σπιτικό παντεσπάνι σε ένα ταψί και κόψτε το σε 2 ή 3 μέρη χωρίς να χρειαστεί να ψήσετε 3 φορές.

Το απόλυτο egg burger
Τρελό τιπ για να φτιάξετε ένα λαχταριστό burger με ένα… κρυμμένο μυστικό μέσα του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού, ενώ ψήνεται, και να ρίξετε μέσα ένα αυγό. Ανοίγετε τον κιμά στο τηγάνι, πάχος 2-3 εκατοστών περίπου, αφήνετε να ψηθεί απ'τη μια πλευρά γυρνάτε απ'την άλλη και κάνετε τρύπα με το στόμιο ενός ποτηριού στο κέντρο. Εκεί βάζουμε να ένα αυγό.

Chopsticks για αρχάριους
Κάθε φορά λέτε «δε γ*&^*&^ θα τα
χρησιμοποιήσω τα ρημάδια να δούμε» και κάθε φορά καταριέστε την ώρα και τη στιγμή που το κάνατε και εν τέλει παίρνετε το κουτάλι ή το πιρούνι. Ποτέ ξανά ρεζίλι λοιπόν, με τον παρακάτω συνδυασμό chopstick και ελατηρίου από μανταλάκι. Απλό, εύκολο, χρηστικό.

Όχι πιά τσόφλια
Κουραστήκατε να ταλαιπωρείστε με τις ώρες για να αφαιρέσετε τα μικρά κομμάτια από το τσόφλι του αυγού τα οποία έπεσαν μέσα στο μπολ; Είναι απλό, βρέξτε το χέρι σας και ξαναδοκιμάστε. Βέβαια αυτό δεν πρέπει να το κάνετε όταν θα χρησιμοποιήσετε τα ασπράδια για μαρέγκα γιατί ακόμη και μια σταγόνα νερό ειναι ικανή να "κόψει" την μαρέγκα (tragique!).

Παγάκια καφεΐνης
Αν πίνετε παγωμένο τον καφέ σας γνωρίζετε ότι μετά από ένα μισάωρο, το ρόφημά σας έχει νερώσει και δεν πίνεται. Λύστε μια για πάντα το πρόβλημα γεμίζοντας την παγοθήκη με έτοιμο καφέ και τοποθετώντας την στην κατάψυξη. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με παγωμένο γάλα, χυμούς εσπεριδοειδών που είναι έτοιμα να χαλάσουν, στρίβετε, βάζετε σε παγωθήκες και προσθέτετε σε φαγητά ή γλυκά αφού ξεπαγώσετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!