Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

15 συνδυασμοί για πίτσα!

°Italian style pizza: Τοματίνια κομμένα στη μέση, ρόκα ραντισμένη με ελαιόλαδο, ρίγανη, προσούτο
και μοτσαρέλα. Ελ κλάσσικο!

°Ο «καυτός» συνδυασμός: Πεπερόνι,
ψιλοκομμένες πράσινες και κόκκινες πιπεριές καυτερές, καραμελωμένο κρεμμύδι. Χοτ!

°O σούπερ καυτός συνδυασμός: Bacon, chilli powder, κρεμμύδι, και  αντί για σάλτσα γιαούρτι δροσερό. Έξτρα χοτ!!!

°Ο εξωτικός: Φρέσκος ανανάς, λεπτές φέτες ζαμπόν, τριμμένη παρμεζάνα, βασιλικός. Τραλαλά!

°Ο barbecue: Ψητό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κυβάκια, μείγμα τυριού από γκούντα και μοτσαρέλα, έτοιμη BBQ sauce, bacon. Φέρε και μπύρεεες!

°Τέσσερα (και πέντε και έξι..) τυριά:
Συνδυασμός τυριών από: ροκφόρ, μπρι, φέτα, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, γκοργκονζόλα, δίπλα να έχετε το πιεσόμετρο!!! Πείτε τσίζζζ!!!

°Vegetarian: Πατάτες, κολοκυθάκι,
μελιτζάνα, κρεμμύδι, μαύρες ελιές κομμένες, μανιτάρια, σκόρδο, φρέσκια ντομάτα, είναι και νηστίσιμη!

°Μπολονέζ: Ψητός κιμάς, πάπρικα, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίγανη, τριμμένη γραβιέρα και λίγο γιαούρτι για στόλισμα. Μακαρόνια μην βάλεις είναι υπερβολή!

°Καρμπονάρα: Bacon σε φέτες, μανιτάρια, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, μοσχοκάρυδο και κρέμα γάλακτος αντί για σάλτσα. Μην βάσεις ούτε εδώ μακαρόνια, υπερβολή είπαμε!!!

°Ιδιαίτερος: Κομμένες γαρίδες (ψίχα), bacon, φρέσκο κρεμμύδι. Ότι να'ναι μιξ, αλλά γευστικό!

°Greek Lover: Φέτα, ελαιόλαδο, κομμένη πράσινη πιπεριά, ελιές, κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα, σύγκλινο. Συνοδεύεις με κρασί, τσίπουρο, ρακί, πορτοκαλάδα...

°Κυπριακός: Χαλούμι, κεφαλοτύρι, κύβοι από λούντζα, λουκάνικο, χοιρομέρι, πιπεριές, κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα. Δώσε κουμπάρε!

°Μεξικάνικος: Σάλτσα από φασόλια ή άλλη μεξικάνικη σάλτσα έτοιμη, καλαμπόκι, λουκάνικο chorizo κομμένο σε φέτες, κολίανδρο. Hola!

°Πρωινός: Τηγανητό αυγό-μάτι, πέστο, κόκκινο πιπέρι, σπανάκι, φέτα και βασιλικός. Δυνατό yummy πρωινό!

°Κολασμένος: Κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα ή πραλίνα φουντουκιού, μπανάνα. Μη διαιτητικό...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!