Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. αλλαντικά
100 γρ. βούτυρο
Αλάτι,πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 κιλό πατάτες
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. αλλαντικά
100 γρ. βούτυρο
Αλάτι,πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες (χωρίς την φλούδα) σε σημείο αυστηρά αλντέτε (να κρατάνε λίγο) τις βγάζουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν για 3 λεπτά και κόβουμε μια μια πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες με μεγάλη προσοχή να μην διαλυθούν και ανοίξουν. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τις πατάτες πατώντας ελαφρά να κάνουν βεντάλια. Ρίχνουμε τα αλλαντικά που επιλέξαμε κομμένα σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μοσχοκάρυδο. Αλέθουμε το σκόρδο και κάνουμε ένα μείγμα με την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο την παρμεζάνα και το περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα!
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες (χωρίς την φλούδα) σε σημείο αυστηρά αλντέτε (να κρατάνε λίγο) τις βγάζουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν για 3 λεπτά και κόβουμε μια μια πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες με μεγάλη προσοχή να μην διαλυθούν και ανοίξουν. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τις πατάτες πατώντας ελαφρά να κάνουν βεντάλια. Ρίχνουμε τα αλλαντικά που επιλέξαμε κομμένα σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μοσχοκάρυδο. Αλέθουμε το σκόρδο και κάνουμε ένα μείγμα με την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο την παρμεζάνα και το περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου