Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σουφλέ πατάτας

Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. αλλαντικά
100 γρ. βούτυρο
Αλάτι,πιπέρι
Μοσχοκάρυδο  
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες (χωρίς την φλούδα) σε σημείο αυστηρά αλντέτε (να κρατάνε λίγο) τις βγάζουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν για 3 λεπτά και κόβουμε μια μια πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες με μεγάλη προσοχή να μην διαλυθούν και ανοίξουν. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε  τις πατάτες πατώντας ελαφρά να κάνουν βεντάλια. Ρίχνουμε τα αλλαντικά που επιλέξαμε κομμένα σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μοσχοκάρυδο. Αλέθουμε το σκόρδο και κάνουμε ένα μείγμα με την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο την παρμεζάνα και το περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...