Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χοιρινό με δαμάσκηνα

Υλικά: (4-6 μερίδες)
350 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς
κουκούτσια
2 φλ. γλυκό κόκκινο ξηρό κρασί
Ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2-3 κ.σ. αλεύρι
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μέτρια κομμάτια
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φύλλο δάφνης
4 μπαχάρια
1 κ.γλ. πιπεριά μιξ κόκκους
1 φλ. ντοματάκια κονσέρβας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο κρασί για 30 λεπτά. Σε τηγάνι   ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Πλένουμε, σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού και τα αλευρώνουμε. Τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μία κουτάλα λάδι , για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα κρεμμύδια ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί (χωρίς τα δαμάσκηνα). Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τα μπαχάρια, τους κόκκους πιπεριών, τα ντοματάκια και αλάτι Προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθούν καλά τα κομμάτια του κρέατος και, όταν πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Τότε ρίχνουμε και τα μουσκεμένα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (περίπου 1 φλιτζάνι), ώστε το φαγητό να έχει αρκετή σάλτσα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια