Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

𝒃𝒓𝒐𝒘𝒏𝒊𝒆 𝒇𝒖𝒍𝒍 𝒐𝒇 𝒄𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 🍫

Μια πολύ διαφορετική συνταγη, αρκετά εντυπωσιακή θα έλεγα. Βλέποντας την θεωρείς πως είναι περίπλοκη, χρονοβόρα και κοστίζει αλλά δεν ισχύει κανένα απ' αυτά! Ζουμερή σοκολατένια μπουκίτσα με αφράτη, αέρινη σαντιγί που την λούζει σοκολάτα. Σοκολάτα που μετά παγώνει και γίνεται τραγανή!








Υλικά 
Κέικ 400 γραμμάρια Merenda ή Nutella
2 αβγά
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. κουβερτουρα

Εκτέλεση 
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και η ζύμη να γίνει ομοιογενής. Βουτυρώνεις 8 ατομικά φορμακια, μοιράζεις την ζύμη, ψήνεις για 12 λεπτά στους 180°C  σε προθερμασμενο φουρνο.
°Για την σαντιγί, χτυπάς πολύ καλα την κρέμα γάλακτος, μόλις ψηθούν τα μπράουνι, αφήνεις έξω να κρυώσουν καλά. Ξεφορμαρεις και βάζεις από πάνω την σαντιγί. Αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο.
°Λιωνεις την κουβερτουρα και ρίχνεις από πάνω την σοκολάτα. Προσοχή να έχει πέσει λίγο η θερμοκρασία της σοκολάτας. Αφήνεις να σταθεί καλά η σοκολάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!